Trollska Galleriet föds vid Rolfs 50-årsfirande

Trollska Galleriet Rolf Lidberg

Galleriet föds
1980 i samband med Rolf Lidbergs 50-årsdag, som firas i dagarna två på Knausts salonger i Sundsvall, hålls en jubileumsutställning i gamla EPA-huset. Men överlyckliga kunder och besökare vill ha mer och Rolf startar Trollska Galleriet, som flyttar till Nybrogatan vid Kulturmagasinet.

En mångfaldens mötesplats
Galleriet blir en mötesplats för alla med känsla för Rolfs konst och med känsla för Rolfs övriga engagemang som vetenskapsman, botaniker och som mångfaldens mästare. Här skapas konst, här utbyts kunskaper på 14 olika språk och här klingar mustiga visor i mänskliga möten. Här avlöstes Palermo universitets Pietro av amerikanske ambassadören med familj och här avlöstes Finn Zetterholm av Lasse Berghagen. Och här hittar många underbara målningar vägen till nya hem.

80 & 30 års jubileum som följs av mer...
2010 var ett speciellt år för alla med känsla för Rolfs unika livsresa och hans makalösa konstnärskap. Den 26 maj 2010 skulle Rolf ha fyllt 80 år och hans eget Trollska Galleri fyllde 30. Vi har uppmärksammat dessa båda jubileum bland annat genom att producera en tidlös Jubileumsmapp med 16 av Rolfs målningar och genom en specialutställning i Sundsvalls Stadspark på Norra Berget. Och nästa säsong kommer familjealmanackan "Trollmanacken 2013" ut för trettionde året i följd.

Galleriet har flyttat hem till Järkvissle
Trollska Galleriet Rolf Lidberg bedriver sin verksamhet i Sundsvallsbasen i drygt 20 år. Men i samband med att Trollbyn i Järkvissle utvecklas, med café, Naturrum och Rolf Lidberg Museet, så flyttar även Trollska Galleriet till Rolfs hemby Järkvissle. Galleriet drivs under många år av Dagmar Högström och Rolf Lidberg och nu är det Dagmar med stöd av sönerna Peter och Ulf i samverkan med Rolfs barn Sylvia och Jonas Lidberg som har glädjen att fortsätta en uppskattad gärning. Kom gärna och besök oss i Rolfs gamla hemby Järkvissle - vi har öppet året runt.                             
                                        > Så här hittar du till oss

Möte med Guckuskon
     Copyright © Trollska Galleriet Rolf Lidberg . Järkvissle 124, 860 41 Liden . 0692-211 00 . Senast uppdaterad 2012-10-13